Zespół innowacji
"Warsztaty kulinarne dla osób w depresji"

Innowację "Warsztaty kulinarne dla osób w depresji i ich bliskich" tworzyli Ania, Kamil i Marta. Poznajcie ich.

  • Anna Maria Czaja

    Pomysłodawczyni innowacji, artystka, projektantka. Od paru lat związana z Akademią Kulinarną K5 w Gdyni. Odkryła tam, że kuchnia może być miejscem pozytywnej energii i spotkań z ludźmi, ale też miejscem odpoczynku od depresji, dlatego postanowiła podzielić się tą przestrzenią z innymi osobami chorującymi na depresję podczas testowania innowacji.

  • Kamil Sadkowski

    pomysłodawca i założyciel K5, autorskiej akademii kulinarnej, w której szkoli kucharzy oraz pasjonatów amatorów. Przeszedł przez niemal wszystkie szczeble pracy w gastronomii. Zaczynał jako kelner, następnie był barmanem, kucharzem, organizatorem kuchni, pracował w firmie dostarczającej produkty dla gastronomii. Uczestniczył w kulinarnych podróżach u boku Roberta
    Makłowicza, podczas tworzenia najbardziej rozpoznawalnego programu kulinarnego „Makłowicz w podróży”.

  • Marta Łukasiewicz

    absolwentka kierunku psychologia zdrowia i kliniczna na Uniwersytecie Łódzkim oraz psychoterapeutka poznawczo-behawioralna. Ponadto ukończyła pierwszy stopień szkolenia w zakresie terapii skoncentrowanej na rozwiązaniach i na bieżąco uczestniczy w warsztatach i szkoleniach podnoszących jej kwalifikacje. Swoją wiedzę i doświadczenie zdobywała, odbywając staż w Centralnym Szpitalu Klinicznym Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, pracując w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie oraz jako psycholog szkolny. Na co dzień pracuje w prywatnym gabinecie w Gdańsku z osobami dorosłymi oraz młodzieżą

W tworzeniu i pilotażu innowacji uczestniczyli także:

  • Agata Leśnicka (psychiatra, psychoterapeutka, seksuolog),
  • Paula Łysakowska (dietetyk kliniczny),
  • Joanna Piekarska (psychoterapeutka z Pracowni Dialogu),
  • Piotr Drygas (specjalista ds. innowacji społecznych).
Skip to content